Press enter to see results or esc to cancel.

Personvern

Behandlingsansvarlig

BIZBOT AS (heretter ”BIZBOT”) samler inn personinformasjon om deg når du bruker plattformen til BIZBOT (https://www.bizbot.no/) (heretter ”Plattformen”) eller når du bruker tjenester BIZBOT tilbyr, for eksempel men ikke begrenset til stifting av aksjeselskap, gjennomføring av emisjon, aksjeeierbok, styre- og investorkontakt

 (heretter referert til som “Tjenesten” eller “Tjenestene”). BIZBOT er ansvarlig for all håndtering av personopplysninger som samles inn ved din bruk av våre Tjenester. Dette betyr at BIZBOT har ansvar for å følge personopplysningsloven og GDPR reguleringen.

Denne personvernerklæringen gjelder for informasjonen som samles inn og brukes av oss i Tjenestene som tilbys i vår Plattform og andre Tjenester vi tilbyr.

Vi påtar oss ikke forpliktelser i forhold til utføring og gjennomføring av Tjenestene som BIZBOT tilbyr, og vilkårene for bruk av Tjenestene skal reflektere det. BIZBOT fraskriver seg alt ansvar ifm utførelse av de enkelte Tjenestene. Ansvaret i forbindelse med utførelsen og gjennomføringen av Tjenestene tilfaller brukerne, ikke BIZBOT. Ved bruk av denne tjenesten, aksepterer brukeren BIZBOT’s fraskrivelse av ansvar.  

Formålet med innsamlingen 

For å kunne samhandle med BIZBOT sine Tjenester trenger vi navn, fødsels- og personnummer, adresse, e-postadresse, bo –og postadresse, roller i næringslivet_______.  Innsamlingen er nødvendig for å kunne levere, vedlikeholde og forbedre Tjenestene våre, inkludert, for eksempel, for å gjøre det effektivt å formidle brukerne av Plattformen til hverandre ved å effektivisere søkerhåndteringsprogram og ved å lage en oversiktlig sortering og rangering av bedriftsenheter og bedriftsstrukturen, for å kunne gi automatiske beskjeder, forenkle betalinger, sende fakturaer, tilrettelegge for Tjenestene, utvikle nye funksjoner og utvikle sikkerhetsfunksjoner;

For å utføre interne operasjoner, inkludert, for eksempel, for å forhindre svindel og misbruk av Tjenestene i Plattformen, for å feilsøke programvarefeil og driftsproblemer, for å utføre dataanalyse, testing og forskning og for å overvåke og analysere bruks- og aktivitetstrender. Vi oppbevarer av sikkerhetshensyn også IP-adressen som er benyttet av deg ved registrering og samhandling med Tjenestene til Bizbot;

For å sende eller forenkle informasjon mellom aktører i næringslivet, i forbindelse med din bruk av visse funksjoner, så som henvisninger, invitasjoner, forespørsler etc;

For å sende deg meldinger vi tror er interessante for deg, inkludert informasjon om produkter, tjenester, kampanjer, nyheter og hendelser fra BIZBOT og andre bedrifter, der det er tillatt og i henhold til gjeldende lovgivning.

For å personalisere og forbedre Tjenestene, inkludert for å gi eller anbefale funksjoner, innhold, sosiale forbindelser, henvisninger og annonser.

Vi kan overføre informasjonen som beskrives i denne erklæringen til og behandle og lagre den i også andre land utenfor Norge. Enkelte av disse landene kan ha mindre beskyttende lovgivning for databeskyttelse enn regionen du er bosatt i. Der dette er tilfelle, vil vi ta passende forholdsregler for å beskytte den personlige informasjonen din i henhold til denne erklæringen. 

Viktig informasjon om plattformtillatelser – Rettslig grunnlag – Samtykke 

FOR AT DU SKAL KUNNE BRUKE TJENESTENE BIZBOT TILBYR MÅ DU FØRST SAMTYKKE TIL AT BIZBOT SAMLER INN PERSONINFORMASJON OM DEG SOM NEVNT I DENNE PERSONVERNERKLÆRINGEN. SLIK SAMTYKKE MÅ Å GIS VED EN UTTRYKKELIG HANDLING. 

Ved å bruke BIZBOT-Plattformen og godta våre brukervilkår, godtar du også denne personvernerklæringen. Hvis du ikke godtar denne personvernerklæringen, må du ikke bruke BIZBOT-Plattformen. 

Innsamling av persondata

Informasjon du oppgir til oss

Vi samler inn informasjon du oppgir direkte i bruker Plattformen eller andre Tjenester, så som når du oppretter eller endrer kontoen din, samhandler med Tjenestene, kontakter kundestøtte/helpdesk live på nettsiden osv. Denne informasjonen kan inkludere: navn, e-postadresse, bo –og postadresse, roller i næringslivet, betalingsmetode, betalingsinformasjon og annen informasjon du velger å oppgi.

Informasjon vi samler inn gjennom din bruk av tjenestene

Når du bruker tjenestene våre, samler vi inn informasjon om deg i de følgende generelle kategoriene:

Stedsinformasjon: Når du bruker tjenestene på BIZBOT-Plattformen registrer vi din geografiske posisjon basert på din IP-adresse eller andre former for lokalisering. 

Sosiale tjenester: Hvis du gir BIZBOT tilgang til, eller samhandler med andre sosiale kanaler du bruker (f.eks Facebook eller LinkedIn), kan BIZBOT lagre kontaktinformasjon og konto informasjon fra andre sosiale kanaler for å forenkle sosiale samhandlinger gjennom Tjenestene våre og for andre formål som beskrives i denne erklæringen eller ved tidspunktet for samtykke eller innsamling. Tjenesten kan blant annet integreres med sosiale kanaler i den form at brukerne kan verifisere sin konto. 

Transaksjonsinformasjon: Vi samler inn transaksjonsdetaljer for din bruk av Tjenestene som tilbys i BIZBOT-Plattformen, inkludert dato og tid Tjenesten ble utført eller skal utføres, sum fakturert, og andre relaterte transaksjonsdetaljer. 

Bruks- og preferanseinformasjon: Vi samler inn informasjon om hvordan du og sidebesøkende samhandler med Tjenestene på Plattformen, uttrykte preferanser og valgte innstillinger. I enkelte tilfeller gjør vi dette gjennom bruk av informasjonskapsler, pikselmerker og lignende teknologi som oppretter og vedlikeholder unike identifikatorer. 

Teknologi: Vi samler inn informasjon om hvilken teknologi du bruker. Om du er på laptop, nettbrett eller mobil, hvilken nettleser du bruker,  IP-adresse, nettverksoperatør og lignende.

Chat-data: BIZBOT har en chat/helpdesk live på nettsiden primært for at brukerne av Plattformen kan henvende seg til BIZBOT om brukerne av Plattformen møter på utfordringer når de er på Plattformen. Det vil også integreres en funksjon som gjør det mulig for de ulike brukerne, i deres samhandling med Plattformen og Tjenestene som aktører i næringslivet til å kommunisere med andre aktører i næringslivet. Tjenestene er ment for å forenkle kommunikasjon mellom brukerne av Plattformen og BIZBOT, samt aktørene seg i mellom. I forbindelse med forenkling av denne tjenesten, mottar vi chat-data, inkludert datoen og tiden for chatten eller meldingen, partenes informasjon og innholdet i meldingen.

Logginformasjon: Når du samhandler med tjenestene, samler vi inn serverlogger som kan inkludere informasjon som enhetens IP-adresse, tilgangsdato og -tid, funksjoner eller sider som er blitt vist, plattformkrasj og annen systemaktivitet, nettlesertype og tredjepartssiden eller -tjenesten du brukte før samhandling med tjenestene våre.

Informasjon vi samler inn fra andre kilder

Vi vil også motta informasjon fra andre kilder og kombinere den med informasjon vi samler inn gjennom Tjenestene. For eksempel:

Bizbot innhenter data og informasjon om brukerne og bedriftsenhetene fra offentlige register som Brønnøysundregisteret. På denne måten vil BIZBOT vise juridisk informasjon og regnskapsdata for alle aktive norske foretak. Informasjonen er offentlig tilgjengelig i en rekke registre. 

Hvis du velger å koble til BIZBOT-kontoen med en betalingsleverandør eller et sosialt medium (f.eks. Facebook og LinkedIn) eller hvis du kobler til en atskilt app eller nettside som bruker vår API (eller hvis API vi bruker), kan vi motta informasjon om deg eller tilkoblingene dine fra det nettstedet eller den appen.

Deling av informasjon

Vi kan dele informasjonen vi samler inn om deg som beskrevet i denne erklæringen eller som beskrevet ved tidspunktet for innsamling eller deling, inkludert som følger:

Gjennom tjenestene våre

Vi kan dele informasjonen din:

Med andre brukere av Plattformen og andre aktører i næringslivet;

Med andre personer, etter instrukser fra deg;

Med tredjeparter for å levere en tjeneste gjennom et partnerskap eller et kampanjetilbud som ble tilbudt av en tredjepart eller oss;

Med allmennheten hvis du sender inn innhold på et offentlig forum, så som bloggkommentarer, oppslag i sosiale medier eller andre funksjoner i tjenestene våre som er synlig for allmennheten.

Med tredjeparter som andre apper eller nettsteder som integreres med API-en vår eller Tjenestene våre, eller de med en API eller tjeneste som vi integreres med; 

Og enhver nødvendig tredjepart som engasjeres av oss (f.eks. en tjenesteleverandør for utgifts administrering).

Annen viktig deling

Vi kan dele informasjonen din:

Med BIZBOT sine tilknyttede instanser som leverer tjenester eller utfører databehandling på våre vegne, eller for datasentralisering og/eller logistikk;

Med leverandører, konsulenter, markedsføringspartnere og andre tjenesteleverandører som trenger tilgang til slik informasjon for å utføre arbeid på våre vegne;

Som svar på en informasjonsforespørsel av en kompetent myndighet hvis vi mener avsløring er i henhold til eller på annen måte påkrevet av gjeldende lovgivning, regulering eller juridisk prosess;

Med politifunksjonærer, statlige myndigheter eller andre tredjeparter hvis vi mener at handlingene dine ikke er i tråd med brukeravtalene, bruksvilkårene eller retningslinjene våre, eller for å beskytte rettighetene, eiendommen eller sikkerheten til BIZBOT eller andre;

I forbindelse med eller ved forhandlinger om hvilken som helst sammenslåing, salg av firmaaktiva, konsolidering eller restrukturering, finansiering eller oppkjøp av hele eller deler av bedriften vår av eller til en annen bedrift;

Hvis vi på annen måte varsler deg og du samtykker til delingen;

Og i en samlet og/eller anonymisert form som ikke på noen rimelig måte kan antas å kunne brukes til å identifisere deg.

Funksjoner for sosial deling

Tjenestene kan integreres med funksjoner for sosial deling og andre relaterte verktøy som lar deg dele handlinger du foretar på Tjenestene våre med andre plattformer, nettsteder, medier og omvendt. Bruk av slike funksjoner aktiverer deling av informasjon med vennene dine og allmennheten, avhengig av innstillingene du angir med tjenesten for sosial deling.

Analyse- og annonsetjenester som leveres av andre

Vi kan la tredjeparter levere publikumsmålinger og analysetjenester til oss for å levere annonser på våre vegne over hele internett og for å spore og rapportere om utførelsen av de annonsene. Disse instansene kan bruke informasjonskapsler, websignal, SDK-er og annen teknologi for å identifisere enheten din når du besøker nettstedet og bruker tjenestene våre, samt når du besøker andre nettsteder og -tjenester.

Sikring av personopplysninger

For at BIZBOT skal kunne sikre brukernes personopplysninger, må brukerne av Plattformen verifisere den registrerte e-posten og logge inn på Plattformen med BankID. 

Dine valg

Kontoinformasjon

BIZBOT innhenter data og informasjon om brukerne og bedriftsenhetene fra offentlige register som Brønnøysundregisteret. Dersom en bruker ønsker å oppdatere og gjør endringer i disse opplysningene eller opprette nytt selskap, er Kunden selv ansvarlig for å oppgi korrekte og komplette opplysninger om den aktuelle virksomheten som er nødvendig for bruk av Nettstedet og Tjenestene.

Hvis du ønsker å kansellere og slette kontoen din, kan dette enkelt gjøres ved å trykke på ”slett meg” knappen inne på kontoen. Brukere vil til enhver tid ha mulighet for og enkelt slette sin konto og ved slik sletting vil BIZBOT slette all tilhørende persondata om brukeren umiddelbart og senest innen 30 dager etter at du har kansellert og slettet kontoen din.  BIZBOT vil imidlertid oppbevarer personopplysninger om deg så lenge du bruker vår Plattform. 

Bizbot forbeholder seg retten til videre bruk av all sanntids- og kundedata og materiell som innhentes via Bizbot sine digitale aktiviteter. Bizbot er en distributør av foretaksinformasjon fra Brønnøysundregistrene, og som sådan viser vi juridisk informasjon og regnskapsdata for alle aktive norske foretak. Informasjonen er offentlig tilgjengelig i en rekke registre. Vi har ikke anledning til å fjerne oppføringer fra BIZBOT uten at foretaket er slettet i Brønnøysundregistrene.

Vær obs på at i enkelte tilfeller kan vi oppbevare visse opplysninger om deg i henhold til lovbestemte krav eller for legitime forretningsformål i den grad det tillates etter lov. 

Brukernes rettigheter

Brukerne av Plattformen har rett til å be om innsyn i hvilke personopplysninger som er lagret om brukeren. BIZBOT vil til enhver tid rette seg etter brukernes forespørsler angående tilgang til og innsyn i egne personopplysninger, retting av og/eller sletting av personlig data i samsvar med gjeldende lovgivning.

Reklamekommunikasjon

Du kan fravelge mottak av reklamemeldinger fra oss ved å følge instruksjonene i slike meldinger. Brukerne skal kunne reserve seg mot slike henvendelser ved registrering, samt ved senere behov. Hvis du fravelger det, kan vi fremdeles sende deg annen kommunikasjon, så som meldinger om kontoen din, om Tjenester du har bedt om og løpende bedriftsforhold. 

Endringer av erklæringen

Vi vil kunne endre denne erklæringen fra tid til annen. Hvis vi foretar endringer av måten vi behandler din personlige informasjon, eller ved endringer av erklæringen, vil vi varsle deg gjennom tjenestene eller på andre måter, så som via e-post eller ved en notifikasjon ved første innlogging etter at erklæringen er oppdatert. Fortsatt bruk av Tjenestene etter slikt varsel vil gi uttrykk for samtykke til endringene. Ulike samtykkeversjoner vil lagres, og siste samtykkeerklæring vil hver gjeldende til enhver tid. 

Kontakt oss

BIZBOT har et eget personvernombud for å sikre en trygg og god behandling av personopplysninger. Hvis du har spørsmål om denne personvernerklæringen, eller har andre spørsmål knyttet til BIZBOT’s behandling av persondata kan du kontakte oss på privacy@bizbot.no.

Lovvalg og verneting

Denne personverneklæringen reguleres av norsk rett. Verneting er Oslo tingrett. 

Cookies

Hva er cookies?

En cookie er data som lagres i din nettleser for at nettsiden skal kjenne deg igjen fra side til side og besøk til besøk. Cookies er små filer, ofte kalt informasjonskapsler, som lagres på din harddisk når du går inn på et bestemt nettsted. Cookies inneholder informasjon om besøkendes adferd på nettstedet. Disse opplysningene blir ikke knyttet til deg som person og brukes heller ikke direkte ved henvendelser til deg. 

Hvordan brukes cookies på bizbot.no?

På bizbot.no anvender vi cookies til å forbedre brukervennligheten på nettstedet. Cookies identifiserer nettlesere (besøkende) som unike, men nettleserne forblir hele tiden anonyme. Vi bruker informasjonen vi får fra cookies til statistiske formål: Ved hjelp av informasjonskapslene holder vi telling på hvor mange besøkende vi har på nettstedet, hvilke sider og Tjenester som får flest besøk, o.l. Dessuten bruker vi sessionscookies til å la nettleseren din huske hvilke innstillinger du har angitt. Sessioncookies kan også brukes for å tilby mer relevant annonseinformasjon.

Hvordan kan jeg forhindre at cookies lagres på min datamaskin?

I de fleste nettlesere kan du velge å blokkere cookies. Du kan velge at nettleseren spør deg om tillatelse hver gang nettsteder du besøker ønsker å lagre en cookie på din maskin. Dermed kan du selv avgjøre hvilke cookies du tillater og hvilke du vil nekte lagring.

Hva skjer hvis jeg sier nei til cookies?

Hvis du sier nei til cookies kan brukervennligheten på vårt nettsted bli dårligere, siden all funksjonalitet som krever cookies for å fungere blir deaktivert.

Hvilken cookies anvender Bizbot og for hvilket formål?

……

……

……