Press enter to see results or esc to cancel.

ALLE burde kunne eie aksjer i det de liker og bruker!

Denne regjeringen kan sørge for at Norge blir først ut med et moderne regelverk som sikrer bedriftene våre tilgang til kapital på bedre vilkår enn konkurrentene våre, og samtidig utløse kraften som ligger i at hele folket kan kjøpe aksjer i produkter og tjenester de liker. 

Vi i BizBot er ikke opptatt av om det heter crowdfunding av aksjer, tokenization av kryptovaluta eller nye blockchainprodukter som blir den neste nye hotte finansieringsformen, fordi det dreier seg om det samme; en digital finansieringsform som utnytter nettverkseffekten i sosiale medier.

Vi ønsker at forbrukerne skal kunne kjøpe aksjer i kaffebaren de bruker hver dag, eller en app de elsker, kun med et par tastetrykk.

Med et moderne lovverk kan vi finne en måte som både sikrer investoren en nødvendig grad av beskyttelse, men samtidig oppfordrer til innovasjon av ulike finansieringsformer.

Regelverket man baserer seg på i dag er tilspasset en verden der aksjemeglere satt som premissleverandør og forvaltere av informasjon, som i feil hender kunne bli misbrukt av både meglerapparatet, men også selskapene som hentet penger. Kunden måtte derfor beskyttes for å sikre at de ikke ble lurt. 

Dagens digitale verden snur dette på hodet, akkurat som det har gjort med hotell og taxibransjen, som nå baseres på tillit og det fungerer! Det eksisterer nesten ikke svindel i crowdfundingbransjen, fordi all informasjon må gjøres tilgjengelig for å kunne verve kunder digitalt. Alle i ledelsen bør kunne stå inne for hele CV’en sin på LinkedIN, alt de har gjort tidligere kan saumfares, businesscaset må konkurrere med flere tusen andre og det oppstår en ny verifiseringsdynamikk.

Har du svindlet en gang, får du ikke penger i neste runde.

I tillegg har inngangsbillettene sunket drastisk. Der man tidligere søkte høye summer fra få investorer, kan man snart la flere hundre investorer investere noen få tusenlapper, fordi BizBot sorterer og registrerer informasjonen under hele prosessen. Papirarbeidet skal aldri være et negativt argument. 

Regeverket er modent for å tilpasses nye distribusjonsformer. I dag er det ikke lov å selge verdipapirer online uten lisens, og har du autorisasjon er det svært dyrt å gjennomføre en offentlig emisjon på grunn av krav fra Finanstilsynet.

Der man i dag ikke kan kontakte flere enn 49 stykker før man bryter regelen om offentlig prospektplikt, kan det kanskje være lurt å lempe på prospektreglene, men bestemme at alle dealer må registreres hos Finanstilsynet uansett størrelse. Alt dette kan gjøres autmatisk hos BizBot, og viser hvordan vi hjelper offentlig myndigheter og private aktører med effektivt samspill.

Ketil Solvik Olsen har en god strategi når det gjelder selvkjørende biler. “Vi blir aldri en stor produsent eller teknologileverandør til den bransjen, men vi kan levere verdens beste lovverk knyttet til utnyttelsen av teknologien”. Nå har Erna Solberg og Siv Jensen muligheten til å modernisere regelverket slik at rettede aksjeemisjoner, folkefinansiering, crowdfunding og kryptovaluta blir gjort på en ansvarlig måte, uansett størrelse.